Bel naar 0546 - 577 766

Ontruiming

Zakelijke beveiliging

Een brand of andere calamiteit snel ontdekken is van groot belang, maar de juiste manier van ontruimen is minstens zo belangrijk. Met name voor gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn, of bijvoorbeeld zorginstellingen waar mensen verminderd of niet zelfredzaam zijn, kan een snelle en adequate ontruiming daadwerkelijk levens redden.

Dat maakt een goede ontruimingsalarmering of ontruimingsinstallatie cruciaal. Hierdoor is ontruiming onlosmakelijk verbonden met de brandmeldinstallatie van een gebouw.

FFV 5232

Om een evacuatie snel en veilig te laten verlopen onderscheiden we twee typen ontruimingsalarmering. Type A: luid alarm, met een gesproken woord. Bij dit type ontruiming geeft een voorgeprogrammeerde stem instructies, eventueel in meerdere talen. Deze zinnen worden afgewisseld met een toonsignaal. Dit type wordt vooral gebruikt bij grote gebouwen met veel ruimtes en veel mensen (vliegvelden/winkelcentra/hotels/evenementen).

Type B is een ontruimingsalarm met alarmering door sirenes. Dit type ontruiming is bij de meesten het bekendst. Dit is de brandmeldinstallatie met 'slow whoops' signaalgevers die je in ieder bedrijfspand, school of kantoor tegenkomt.

Naast bovenstaande typen bestaat een stil alarm. Het stil alarm wordt ingezet om de bedrijfshulpverlening te alarmeren zodat zij de ontruiming kunnen starten en begeleiden. Een stil alarm wordt ingezet om uitsluitend de mensen te waarschuwen die verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld BHV’ers snel en gestructureerd mensen naar buiten begeleiden, zonder dat er een panieksituatie ontstaat.

Loohuis-Meulenbeld Beveiliging is gecertificeerd in het ontwerpen, monteren en onderhouden van deze ontruimingsinstallaties. We leveren een compleet aanbod van gecertificeerde ontruimingsinstallaties en adviseren opdrachtgevers graag welke soort ontruimingsalarmering het meest geschikt is voor hun pand.

Meulenbeld Beveiliging

Voel je veilig

Onderhoudsabonnement voor ontruiming

 • 24/7 service

  Altijd service & ondersteuning

 • Gecertificeerd brandmeldinstallatiebedrijf

  KIWA gecertificeerd

 • Gespecialiseerde monteurs

  Voor de hoogste kwaliteit

 • Onderhoud volgens NEN 2654

  Volgens wet- en regelgeving

 • Service op afstand

  Efficiënt door remote control

Contact opnemen
 • Voorkom schade en slachtoffers. En voldoe aan wet- en regelgeving. Kies voor een goede ontruimingsinstallatie en de juiste hulp!

  Wij weten waar u op moet letten en brengen de risico’s voor u in kaart. Laat u adviseren door onze adviseurs of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een ontruimingsinstallatie voor uw bedrijfspand.

  Contact opnemen

Uw gegevens